Speler

Infotheek

TitelPublicatiedatum
Er heeft zich een onverwacht probleem voorgedaan bij de zoekopdracht, gelieve opnieuw te proberen

Starten met tennis kan voor jong en oud

Tennis Vlaanderen heeft speciale opleidingsconcepten ontwikkeld voor elke doelgroep:

  • KidsTennis is een opleidingsconcept voor kinderen van 3 jaar tot 12 jaar. De opleiding is opgedeeld in vaardigheidsniveaus die telkens een andere kleur hebben. Kinderen leren stap voor stap tennissen op een aangepast terrein met een ander type bal.
  • De jeugd van 12 tot 16 jaar kan starten met tennissen in Tienertennis. In heel wat tennisclubs vind je een aangepast lessenpakket waarmee ze snel tot opslag, rally en scoren komen.
  • Start to Tennis is een voordelig en compact lessenpakket voor volwassenen, met een lessenreeks, aangepast materiaal en plezierige speelmomenten. Er is geen specifieke sportachtergrond vereist: leren tennissen was nooit zo makkelijk!
  • Voor spelers met een beperking, is er een aanbod VE en Rolstoeltennis zodat zij in de beste omstandigheden van de tennissport kunnen genieten.

Wil je graag starten? Zoek een club in je buurt!

Speel competitie op jouw maat!

Elke tennisser wil zich wel eens meten met een tegenstander van hetzelfde niveau. 
Om aan een competitie te kunnen deelnemen, moet je lid zijn van Tennis Vlaanderen.

Benieuwd waar jij aan de slag kan? Log in en ga naar je spelersdashboard. Daar kan je de toekomstige tornooien in je buurt bekijken, volgens jouw leeftijd en niveau.

Speel je je eerste tornooi?

Bekijk de praktische handleiding. Je kan ze ook terugvinden in de infotheek bij 'Over Tennis Vlaanderen' - 'Handleidingen www.tennisvlaanderen.be'.

Heb je talent?

Kim Clijsters begon als jonge speelster in één van de Vlaamse tennisclubs. Ze hield van het spelletje én ze was er ook goed in! Heb je talent?

Neem deel aan de clubtesten op jouw club, of vraag ernaar of kom naar één van onze Talent Days

Val je op?  Dan volgen de talentscouts van Tennis Vlaanderen je verder op. De beste spelers krijgen een professionele opleiding op de club i.s.m. het Toptenniscentrum. 

En wie weet word jij wel de nieuwe Kim Clijsters en schitter je later in onze Davis of Fed Cup ploeg!