Yannis Baltogiannis (TC Vijverhof) volgde tijdens lockdown trainersopleiding: “Heerlijk om van je hobby je beroep te kunnen maken”

Yannis Baltogiannis (TC Vijverhof) volgde tijdens lockdown trainersopleiding: “Heerlijk om van je hobby je beroep te kunnen maken”

Heel wat West-Vlaamse tennistoppers maakten van de coronabreak handig gebruik om trainersopleidingen bij Tennis Vlaanderen te volgen. Eén van hen was de 27-jarige Yannis Baltogiannis van TC Vijverhof in Sijsele.


"Ik kom uiteraard uit een tennisfamilie", stelt Yannis Baltogiannis. "TC Vijverhof was van kinds af aan mijn thuishaven en tennis werd al snel mijn hobby en mijn passie. Als leeftijdsgenoot van onder meer Kimmer Coppejans, Joris De Loore en Jeroen Vanneste  konden wij enkele jaren geleden genieten van een overvloed aan internationale toernooien in ons gewest. Nagenoeg elke week was er een 10.000$-toernooi in de provincie en zelfs in mijn club, TC Vijverhof, stond er jarenlang zo'n evenement op het programma. Voor de West-Vlaamse talenten waren die toernooien een ideale springplank om hogerop te geraken. Ik kreeg van de organisatoren vaak een wildcard, maar snel zag ik in dat ik iets tekort schoot om het internationaal waar te maken."

TC Vijverhof als werkdomein
"Gelukkig kon ik toch van mijn hobby mijn beroep maken", gaat de zoon van Christos Baltogiannis voort. "Ik studeerde handelswetenschappen in Gent en ben nu sinds een tweetal jaar sportief verantwoordelijke bij TC Vijverhof, de club van mijn vader. Ik ben er lesgever, zorg voor het cluborganigram en ben ook verantwoordelijk voor de toernooien en het verdere reilen en zeilen van de club. Een job die ik fantastisch graag doe en die me veel genoegdoening bezorgt."

"Een tennisclub runnen is immers een job apart", klinkt het bij de Knokkenaar. "Onze club telt een vierhonderdtal leden en heeft een unieke en rustige ligging. Met vijf outdoor- en vier indoorterreinen hebben de leden voldoende speelmogelijkheden. Voorts zijn we ook aan het uitkijken om padelterreinen aan te leggen, want uiteraard mogen we ook die boot niet missen."

Lockdown nuttig opvullen
"Het voorbije jaar werd op tennisvlak niet meteen een succes omwille van de lockdowns. We probeerden er toch het beste van te maken en persoonlijk vulde ik ook mijn vrijgekomen tijd nuttig in. Een tweetal maanden geleden behaalde ik mijn diploma van initiator en nu ben ik op het einde van mijn opleiding van instructeur B. Een niet te onderschatten opleiding, maar zeker en vast de moeite waard om te volgen."

Philippe Bourez, HLN 17-12-20