Transformatie voor TTV

Transformatie voor TTV

TTV (vanaf nu voluit TTV Tennis & Padel Turnhout), de club van voorzitter Koen De Busser, ondergaat een ware transformatie. Volledig aangestuurd door vrijwilligers wordt de outdoor infrastructuur vernieuwd en uitgebreid: tennisvelden worden verlegd en er komt plaats voor vier padelterreinen. "Zo worden we een trekpleister voor families en jeugd uit Turnhout", aldus Bob Avonds. "Dit alles gebeurt vanuit een crowdfundingcampagne waar de leden de verwachtingen overtroffen én in nauwe samenwerking met de sportdienst van de stad Turnhout. Uiteraard werd ook onze club getroffen door corona, maar noodgedwongen zorgden we voor de nodige creativiteit en hebben we de sluiting gebruikt om dit initiatief op poten te zetten."
In april moet er op TTV kunnen gestart worden met padel. De velden komen op de locatie van het huidige eerste tennisveld en deels op het tweede tennisveld. Op dat laatste terrein verdwijnen de dubbellijnen en wordt dus ingekort tot een enkelveld. "En dat kan een unieke spelervaring geven voor onze competitieve en recreatieve tennissers", zegt Avonds. "We benadrukken dat de tennis- en jeugdwerking de pijlers blijven van TTV. Padel zien we als een mooie verbreding van de club en een toevoeging op de bestaande werking. Tom Baten en Thomas Janssens zullen de padeltrainingen voor hun rekening nemen."
In een knap introductiefilmpje steunen ook Greet Minnen en Alison Van Uytvanck, vanuit Australië, de club met hun project.