Lovanium gaat van drie naar zes padelterreinen

Lovanium gaat van drie naar zes padelterreinen

Door corona geldt er nog altijd een verbod op indoorsport en daar hoort ook het tennis bij. Maar de naderende lente brengt gelukkig soelaas. Zo kan er op Lovanium vanaf nu zelfs opnieuw buiten getennist worden, een maandje vroeger dan normaal. Maar op de Leuvense club is het padel momenteel veruit de populairste racketsport, met sinds dit weekend liefst zes terreinen die van 's morgens tot 's avonds volzet zijn.

Knap hoe verschillende Vlaams-Brabantse clubs ondanks de moeilijke tijden toch beslissen om te investeren in het padel. Bij Lovanium gingen ze meteen voor een verdubbeling van het aantal velden. "Zelfs die zes terreinen zijn meteen heel de dag bezet, dus wat dat betreft is het een berekend risico dat zichzelf op korte tijd terugbetaalt", reageert bestuurslid Nobby Peys. "Ik denk dat we heel snel de kaap van 500 padelleden zullen bereiken, naast de 1200 tennissers die we ieder seizoen wel hebben. Mooie cijfers, al profiteren we daarbij natuurlijk deels van het feit dat we in het Leuvense de enige club zijn die de sport kan aanbieden. Tja, soms is het een voordeel dat je niet van de politiek afhankelijk bent. Maar goed, elk voordeel heeft ook zijn nadeel. We zijn heel blij met die massale belangstelling voor het padel, maar eigenlijk is het slechts een druppel op een hete plaat als je de gemiste inkomsten van het afgelopen jaar in rekening brengt."

Korting op winteruur
"Aan ons als bestuur om zo goed mogelijk met deze aparte omstandigheden om te gaan. De meesten begrijpen gelukkig wel dat we moeilijk alle bedragen van de vaste winteruren en de lessen kunnen terugstorten. Maar we moesten wel iets doen omdat er deze winter amper gespeeld kon worden. Daarom krijgt iedereen een korting van 50% op het winteruur van volgend seizoen, terwijl we de vele gemiste lessen vanaf 12 jaar in de lente willen goedmaken. En het zomerseizoen start dus ook iets vroeger om één en ander te compenseren. Nu goed, de gevolgen zullen nog wel een tijdje blijven doorwerken, maar we slaan er ons wel door."

Interclubcompetitie
In de tweede helft van april zou dan de interclubcompetitie van start moeten gaan, met de dames van Lovanium die in de tweede tennisafdeling aan de slag gaan. "Het wordt nog een beetje afwachten of die competities nu niet tot begin mei worden uitgesteld, want met verschillende ploegen die tegelijkertijd thuis spelen zijn indoorterreinen bijna een must en het openen van de horeca eigenlijk ook", aldus nog Nobby Peys. "We hebben op dit moment wel een stuk minder inschrijvingen voor de interclub tennis, terwijl zo'n twintig ploegen zullen deelnemen aan de padelinterclub. Ook daar laat de stijgende populariteit van het padel zich dus voelen."

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com