Eline Audenaert: “Een schitterend initiatief”

Eline Audenaert: “Een schitterend initiatief”

Eline Audenaert uit Heusden is in het Belgisch vrouwentennis goed voor plaats 18 en valt internationaal net buiten de top 1000. Dit moeilijke jaar benutte zij om de versnelde cursus ‘instructeur B' voor topsporters af te ronden. Audenaert is heel lovend over de cursus.


"2020 was een moeilijk jaar voor de sportwereld. Ook voor het tennis. Internationale toernooien spelen werd een heel stuk moeilijker en ook nationaal was het aanbod een stuk beperkter. Ik vond het dan ook een prima idee van Valentijn Pattyn om topsporters de kans geven om dit jaar de cursus ‘instructeur B' af te ronden. Afgelopen zaterdag rondde ik het theoretisch gedeelte online af en zondag gaf ik dan een les aan drie spelertjes als afronding van de cursus. Het was door die cursus best druk, maar ik ben blij dat ik die kans greep."

Confronterend
Audenaert had snel door dat deze cursus tot veel nieuwe inzichten zou leiden. Af en toe hielden de lesgevers hen ook een spiegel voor. "Cursussen zoals anatomie en fysiologie zijn natuurlijk best interessant, maar vooral het gedeelte psychologie zal me zeker bij blijven. In dat gedeelte vond ik sommige zaken heel herkenbaar en confronterend tegelijk. En het mentale aspect is natuurlijk heel belangrijk in onze sport."

Feed back
Audenaert hield ook een goed gevoel over aan de cursus. Vooral de interactie tussen de verschillende topsporters tilde de cursus naar een hoger niveau. "De docenten hebben natuurlijk hun verhaal en hun visie op de aanpak, maar het kreeg ook een meerwaarde door de voortdurende interactie. Je kreeg ‘feedback' op hoe jij zaken ziet of aanpakt en je voelde ook wel dat er verschillende wegen zijn om iets over te brengen. Ik ben nog niet met het trainen van spelertjes bezig, maar op termijn zegt het begeleiden van talentjes me wel wat en dan ben ik het liefst zo goed mogelijk voorbereid. Op termijn probeer ik misschien om trainer B te worden."

Dominique Lampo - HLN 16-12-20