Interclubleider

Schrijf min. 1 week vooraf in!

In functie van het gedeelte e-learning is het belangrijk dat je tijdig inschrijft. De inschrijvingen sluiten telkens 1 week voor de start van de cursus!

Heb je interesse om interclubontmoetingen in goede banen te leiden? Volg dan de cursus interclubleider.

Tijdens de cursus interclubleider verwerk je het grootste deel van de leerstof zelfstandig met behulp van het e-learning platform Drillster. Via een aantal drills in het e-learning platform en een begeleidende cursustekst leer je alles over de tennisspelregels, de organisatie van een interclubontmoeting (o.a. interclubreglementen, wedstrijdblad), de gedragscode en de gewestelijke richtlijnen.

De cursus interclubleider wordt afgesloten met een examenmoment (op een examenlocatie). Het examen gaat hoofdzakelijk over de leerstof die ingeoefend is via het e-learning platform. Op het cursusmoment vlak voor het examen krijgt de cursist meer info over de belangrijkste aandachtspunten bij het leiden van een interclubontmoeting, het verwerken van de scores via het computerprogramma Elit en is er tijd voor vragen.

Leerdoelstellingen:

  • De tennisspelregels kennen en de interpretatie ervan
  • De (gewestelijke) reglementen van de interclubcompetitie kennen
  • Het kunnen leiden van interclubontmoetingen
  • Het kunnen invullen van de vereiste interclubdocumenten via de Elit-clubtoepassing
  • De gedragscode kennen en kunnen toepassen.

De cursist behaalt de graad "interclubleider" na het volgen van de digitale opleiding en het behalen van minstens 70% op het examen.

Toelatingsvoorwaarden:

  • Lid zijn van Tennis Vlaanderen.
  • 17 jaar worden in het jaar dat de cursus plaats vindt.

Behoud graad:

Om up-to-date te blijven, dien je als interclubleider ieder jaar een korte digitale refresher in te vullen om je graad te behouden (vanaf het seizoen 2021). Op die manier ben je op de hoogte van de reglementswijzigingen, de belangrijkste aandachtspunten en meest voorkomende fouten.

Promoveren:

Voel je je klaar om een stap hogerop te zetten? Zin om een tornooi in goede banen te leiden? Lees dan alles over de opleiding tot wedstrijdleider.