Clubplatform Content Stadium

Meer weten?

Mariëlla Depoorter - info@tennisvlaanderen.be
02/548.03.00

Lees meer over de laatste updates in het platform

Dankzij deze tool, gratis aangeboden door Tennis Vlaanderen, krijgt elke club toegang tot meerdere "templates" waarmee je mooie visuals/affiches kan maken én publiceren op social media, website en nieuwsbrieven. Zowel online als offline dus!

Dankzij Content Stadium kan je op een laagdrempelige manier meer (potentiële) leden bereiken en sponsors meer return geven. Al meer dan 285 clubs gebruiken dit handige platform.

Heb je interesse?

Je kan gratis inschrijven via vanessa.deruyver@tennisvlaanderen.be, er zijn 2 opstartmomenten per jaar.

Ontdek de templates

Gebruik de nieuwstemplate om leden (en niet-leden) te informeren over het clubgebeuren: clubnieuws, clubactiviteiten zoals een nieuwe sponsor, jaarlijkse barbecue of mosselfestijn, nieuwjaarsreceptie,  jaarlijkse sluiting, opening seizoen, reservaties, wintertennis, ...
Bekijk hier hoe je zo'n template maakt: maak een nieuwstemplate

 

De tornooitemplate is specifiek gemaakt voor de aankondiging van de clubtornooien. Selecteer het circuit (Kids Toer, Criterium, Ethias Tour, Interclub, Padel, buiten criterium en Belgian Circuit) en de template gaat automatisch de kleur en het titellogo weergeven. Het enige dat je zelf moet doen is de juiste reeksen selecteren, de afbeelding en de tekst aanpassen. Beperk je niet tot eenmalig gebruik. Mits het invoegen van een nieuwe foto, kan je dezelfde template bijvoorbeeld dagelijks publiceren in de aanloop naar het tornooi.
Bekijk hier hoe je zo'n template maakt: maak een promotietemplate

 

Zo wissel je van circuit!

Ga naar de template en klik op 'Circuit en categorieën'. Daar kan je dan een circuit uitkiezen:

Feliciteer de winnaars van de jaarlijkse quiz of van jullie tornooi! Enkele andere tips om deze template te gebruiken: verjaardagen (ook van bekende tennissers eventueel), de lokale burgemeester met zijn verjaardag, indien hij lid is ;-)
Bekijk hier hoe je zo'n template maakt: maak een felicitatie template

Kondig je tennis/padel interclubontmoetingen aan en roep supporters op om voor de thuisploegen te komen supporteren. Of gebruik deze template om na een speeldag de resultaten te publiceren!
Bekijk hier hoe je zo'n template maakt: maak een interclubplanning

Wil je switchen tussen de tennis en padel look & feel?
Ga naar de template en klik op 'themakleuren'. Kies daar tussen rood (voor tennis) of blauw (voor padel)! 

Wil je toch graag in print een affiche omhoog hangen in de bar? Dan kan je met deze affiche template in A3 zeker verder! Selecteer het circuit (Kids Toer, Criterium, Ethias Tour, Interclub, Padel, buiten criterium en Belgian Circuit) en de template gaat automatisch de kleur en het titellogo weergeven. Het enige dat je zelf moet doen is de juiste reeksen selecteren, de afbeelding en de tekst aanpassen. 
Bekijk hier hoe je zo'n template maakt: maak een tornooiaffiche

  

Nieuwste features

Wil je graag iemand uitknippen in een foto, zodat de visual er nog hipper gaat uitzien? Dit kan vanaf nu via één klik in Content Stadium: de achtergrond zal automatisch verwijderd worden. Let op, deze tool is enkel beschikbaar voor foto's die de club zelf oplaadt via 'Media', het lukt dus niet bij de fotodatabank die Tennis Vlaanderen ter beschikking stelt in elke clubaccount.

Hoe kan ik dit doen? 

Stap 1: Ga naar 'Media" en klik op één van de foto's die de club zelf heeft opgeladen (dus niet de foto's onder de map 'Tennis Vlaanderen'). Klik nadien op de groene knop 'Gebruik Cut Out Service'.

 

Stap 2: Klik op 'Bevestigen'.


Stap 3: Er wordt een nieuw bestand gecreëerd, nl de uitgeknipte foto!

Er werden 2 nieuwe opties toegevoegd in jullie account: visuals embedden en een visual delen via een link. We lichten graag even toe:

A. Embedden

Wil je jouw gemaakte visuals makkelijk delen (embedden) op je website, blog, …? Zo doe je dat!

Stap 1:
Ga naar ‘Bestand' in jouw project en klik ‘Embed'.


Stap 2:
Je zal een pop-up zien verschijnen. Duid de button onderaan aan (‘Iedereen met de embed code kan de gemaakte inhoud bekijken'). Eens je dat hebt aangeklikt, zal de code tevoorschijn komen.

Stap 3:
Klik vervolgens op ‘Kopiëren', de code heb je nu gekopieerd en kan je gaan plakken in de code van jouw site of blog.B. Delen

Vanaf nu kan je ook visuals gaan delen met anderen via een link. Het grote voordeel? De visuals worden automatisch geupdate van zodra er iets wijzigt aan de visual in Content Stadium. Handig! Zo doe je het:

Stap 1:
Ga naar ‘Bestand'  en klik op ‘Link delen'.

Stap 2:
Er verschijnt een pop-up met de link die je kan versturen naar collega's. Klik op ‘Kopiëren'.

Stap 3:
Wanneer jouw collega's deze link in hun browser plakken (Firefox, Chrome, …), krijgen ze het design te zien. Ze krijgen ook verschillende opties:
Belangrijk: de visual achter deze link, wordt automatisch geupdate als het design in Content Stadium zou wijzigen.

  • Je kan het delen op social media: Facebook, WhatsApp, LinkedIn, via mail, …
  • Downloaden
  • Embed code weergeven
  • Je kan het raten door middel van de emoticons

FAQ

1. Selecteer template
2. Selecteer foto
3. Voeg tekst toe
4. Publiceer of download

 

Ga naar studio.contentstadium.com en login met de unieke login voor jouw club (e-mailadres en wachtwoord) die voor jou werd aangemaakt na inschrijving. Per club is er slechts 1 unieke login beschikbaar, maar deze kan wel door meerdere personen gebruikt worden. Deze login is bezorgd aan de verantwoordelijke van de club. Contacteer Tennis Vlaanderen (info@tennisvlaanderen.be of 02/548.03.00) om te weten wie jullie clubaccount beheert. Deze persoon kan beslissen welke andere leden van de club toegang krijgen. Nog vragen? Mariella Depoorter (mariella.depoorter@tennisvlaanderen.be - 02/548.03.00) helpt je graag verder!

Je kan het wachtwoord helaas niet aanpassen. Wil je een andere login? Stuur dan een mailtje naar mariella.depoorter@tennisvlaanderen.be en dan bekijken we dit verder.

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Het emailadres dat je naar ons doorstuurt, is ook het e-mailadres waarmee we één login aanmaken.
Kijk eerst even na of je beheerder bent van de pagina waarop je wil publiceren. Als dat het geval is, kan je je pagina koppelen aan Content Stadium. Vervolgens volstaat het om de pagina aan te vinken op het moment dat je wil publiceren. Belangrijk: de "affiche template" is bestemd voor print en niet voor sociale media. Die zal je dus ook niet kunnen publiceren.
Content Stadium is een online platform en is dus beschikbaar via desktop, smartphone en tablet. 
Gebruik indien mogelijk Google Chrome.
Selecteer "buiten criterium" en klik op "kies". In de tekstvakken onder het logo van Tennis Vlaanderen kan de naam van je tornooi toevoegen én verwijzen naar het overzicht van de reeksen op jullie website. Aanvullend kan je ervoor opteren om ook de news template in te zetten.
Vanuit Content Stadium kan je rechtstreeks publiceren op Facebook, Twitter en LinkedIn. Als je de visuals downloadt, kan je ze ook publiceren op Instagram, op de club website en in de nieuwsbrief.
Dat is normaal. Je werkt in een online omgeving op 17% van de werkelijke grootte. Eens je je template downloadt ga je het echte resultaat zien. Let erop dat de bestanden van de sponsorlogo's voldoende groot zijn, net als de foto. Want anders kan de kwaliteit te laag zijn. De logo's en foto's van Tennis Vlaanderen zijn goed qua resolutie (= grootte).
Controleer altijd of de kwaliteit van de gedownloade affiche goed is voor je hem naar je drukker doorstuurt. Vooral de sponsorlogo's en de foto zijn belangrijk.

Je moet inderdaad steeds toestemming vragen aan de betrokken personen op de foto/video, ook voor de promotie van je tornooi enz. 

Wil je sfeerbeelden posten tijdens een event? Maak dan vooraf bekend (via A4 aan het onthaal of een mail) dat er beelden zullen worden gemaakt en waar je die zal gebruiken (online, offline). 

De Privacycommissie beveelt een schriftelijke toestemming aan bij het nemen of gebruiken van gerichte beelden in het kader van een besloten kring (bv. club).

Enkel mensen van uw club die de logingegevens hebben, kunnen de foto's bekijken.
We stellen een groot aantal rechtenvrije foto's gratis ter beschikking van de clubs. Je vindt ze terug bij Stock Media: klik op "mijn media" > "Tennis Vlaanderen" > foto's.